Regenradar Vinkega met live buien, motregen en regen radar

Live motregenradar Vinkega

Actuele motregenradar Vinkega. De actieve bewolking en neerslagwolken geven aan waar momenteel neerslag valt. Bekijk de exacte locatie op de plattegrond.

Hier ligt Vinkega

Vinkega ligt bij de pointer. Je kan dit vergelijken met de live motregenradar en bepalen of er momenteel motregen valt op jouw locatie.

Wat is motregen?

Motregen is een neerslagsoort in de vorm van regen waarbij de waterdruppels een kleinere diameter hebben dan 0,5 mm. Motregen wordt ook wel miezerregen genoemd. Motregen is te klein om te worden gedetecteerd door een normale buien radar. De motregenradar is gevoeliger afgesteld dan de gewone regenradar en toont de actuele bewolking en de fijne, zachte regen. Motregen valt meestal in veel kleinere hoeveelheden dan gewone regen.

Buien radar Vinkega

Waarschuwingen

Wolkenradar Vinkega

Actuele motregen, buien, buienradar, regenradar en sneeuwradar in Vinkega

Bovenstaande weerkaart toont de buien radar voor Vinkega. Ook zie je of er waarschuwingen zijn. De wolkenradar geeft aan of er wolken en sluierbewolking is. Wanneer er onweer, bliksem en sneeuwval is, dan zie je dit ook op de radar. Hoe intenser de neerslag, hoe donkerder de kleur van de radar.

Een dik pak bewolking en dichte mist

Motregen valt uit een dik pak bewolking wat meestal laag hangt. Hele minuscule regendruppeltjes zijn net zwaar genoeg om naar beneden te vallen. Mot regen kan ook ontstaan tijdens dichte tot zeer dichte mist waarbij kleine druppeltjes door de wind tegen elkaar worden geduwd en samen een motregendruppel vormen. Wanneer het een hele dag motregent, dan valt er meestal net genoeg voor 1 of 2 millimeter neerslag. We spreken van een druilige, grijze dag. Vaak komen deze dagen voor in de herfst en in de winter. In de zomer lost motregen meestal op door de zon. Motregendruppels zijn zo klein, dat ze niet altijd weerkaatsen op regenradars. Motregen ontstaan vaak op een hoogste van minder dan 1500 meter waar een neerslagradar overheen kijkt.

Motsneeuw en ijzel

Motsneeuw is de sneeuwvariant van motregen. Wanneer motregen beneden de 0 graden komt en het opvriest op de grond, spreken we van ijzel.

Motregenradar komende 3 uur